Inloggen

Training Ecologische Preventie Check

Geplaatst op 08 juli 2022

In de maanden april, mei en juni hebben er 4 trainingen plaatsgevonden van de Ecologische Preventie Check. Samen met de deelnemers van de pilot uit 2021 zijn er nu al 38 DIA’s opgeleid.

Ascert legt momenteel de laatste hand aan aanpassingen in het DIA register. DIA’s die de training hebben gevolgd krijgen, naast het VOAM certificaat, een aantekening in het DIA register. Voor Omgevingsdiensten is op deze manier na te gaan welke DIA’s van welke bedrijven opgeleid zijn voor het uitvoeren van de Ecologische Preventie Check. VOAM bedrijven die DIA’s hebben laten opleiden staan reeds vermeld op de VOAM-website.

Deelnemers zijn zeer enthousiast over de training en manier waar deze wordt gebracht door de ecoloog. Met name het praktijkdeel, waarbij er 2 praktijklocaties worden bezocht, wordt hoog gewaardeerd. Na een uitleg en een toelichting door de ecoloog op de eerste praktijklocatie, gaan de deelnemers op de tweede praktijklocatie zelfstandig een inventarisatie uitvoeren van soorten en sporen m.b.v. checklijsten in verschillende schuren en bouwwerken.

Momenteel is de Ecologische Preventie Check alleen van toepassing in de Provincie Gelderland. Provincies Utrecht en Overijssel zijn geïnteresseerd en gaan hier nu ook mee aan de slag. De bedoeling is dat de Ecologische Preventie Check uiteindelijk zal worden uitgerold over alle provincies.

Vanaf september worden er weer nieuwe trainingen ingepland. Houdt u hiervoor de website in de gaten.

Terug naar de vorige pagina

Leden login

Heeft u geen account? Lees dan meer over het lidmaatschap.

Wachtwoord vergeten?